Yoga voor volwassenen

Yoga is niet zweverig, maar gewoon een erg plezierige manier om actief bezig te zijn en tegelijkertijd te ontspannen. Yoga is uitdagend en vooral leuk, iedereen kan aan yoga beginnen.

Yoga werkt positief op lichaam, adem en bewustzijn. Regelmatige beoefening van yoga maakt je lichaam soepel en vermindert de spanning in je lichaam en geeft je meer energie.

Mijn lessen zijn gebaseerd op hatha yoga, de in Europa meest beoefende vorm van yoga. Je leert je lichaam ervaren door yogahoudingen (asana’s), balans-, ademhalings-, concentratie- en ontspanningsoefeningen. Staan, zitten en liggen wisselen elkaar af. Iedere houding heeft zo zijn eigen effect. Door tussen de oefeningen na te voelen ervaar je wat een houding met je doet.

De ademhalingsoefeningen zijn erop gericht om de adem, die vaak hoog in het lichaam en te snel wordt ervaren, te verdiepen. Een rustige buikademhaling zorgt voor meer rust en ontspanning in het hele lichaam en heeft ook zijn uitwerking op een emotioneel rustig worden.

Elke yoga les herhalen en verdiepen we eerdere oefeningen maar komen ook nieuwe houdingen aan bod. Zo is elke les weer anders. Uiteraard sluit ik iedere les af met een met een eindontspanning wat zorgt voor een ontspannen en/of energiek gevoel na afloop van de les.

Wil je weten hoe het voor jou is? Kom en doe mee in Vijfhuizen