(c) 2022 GlamourFotoDesign IMG_0673-bewerkt Screen

Conny Hollander

Yoga leert mij bewuster te leven en te luisteren naar mijn lichaam. Het geeft mij ontspanning en tegelijkertijd energie. Het viel me soms niet mee tegelijkertijd een liefhebbende partner, zorgzame moeder, familiemens, gezellige vriendin en resultaatgericht service manager in de IT te zijn. Je wilt er altijd zijn voor anderen ook al lukt dat met mijn chronische migraine niet altijd. Ik zocht daarom naar meer balans in mijn leven en vond dat in de yoga.

Dat beviel me zo goed dat ik vlak na de geboorte van mijn tweede zoon, ben gestart met de driejarige Hatha Yoga docentenopleiding bij Osmose in Den Haag en heb deze inmiddels afgerond. In de opleiding komen onder andere yogahoudingen (asana’s), concentratie- en ontspanningstechnieken, meditatie, ademhalingstechnieken, anatomie en fysiologie, aangepaste yoga voor doelgroepen, chakrafilosofie en didactiek aan bod. Ook is er aandacht voor het persoonlijke ontwikkelingsproces in relatie tot de yoga.

Naast reguliere yoga ben ik gespecialiseerd in yoga voor ouderen en bedrijfsyoga. Bij Samsara heb ik de opleiding “Yoga voor ouderen” gevolgd. En door mijn jarenlange ervaring in het bedrijfsleven ken ik de waarde van de energie en ontspanning die yoga in het werk geeft. De afgelopen jaren heb ik diverse inspirerende workshops en lessen gevolgd, onder andere op Bali, op het gebied van Hatha Yoga, Vinyasa Yoga, Iyengar Yoga, Critical Alignment Yoga, Core Breathing en zwangerschapsyoga.

In september 2011, na een aantal invallessen en stage, heb ik in Vijfhuizen yogalessen voor volwassenen en 55+ ers overgenomen. Hier heb ik het plezier in het lesgeven kunnen ervaren en heb ik twee leuke groepen met mensen die al jaren komen en ook nieuwe cursisten. Ik ben heel blij dat ik nu ook in Noordwijkerhout, het dorp waar ik ben opgegroeid, lessen geef en zo mijn passie en ervaringen met nog meer mensen kan delen.

Mijn lessen zijn toegankelijk van opzet, ongeacht je leeftijd of eventuele lichamelijke beperkingen. Kijken naar wat je kunt in plaats van wat je niet kunt. Prestatie is niet belangrijk, zolang je de oefeningen maar met aandacht uitvoert. Zo leer je je lichaam, en je grenzen kennen maar ook verleggen. Plezier hebben in het doen van yoga is belangrijk. Iedere les is een klein cadeautje voor jezelf, en vooral geen ‘verplichting’. 

conny.hollander@gmail.com